Pansion Perhoset - musiikkinäytelmä su 11.8.2019 klo 17.00

11.8.2019 klo 17:00

Pansion Perhoset

Su 11.8.2019 klo 17.00 Brinkkalan piha (Vanha Suurtori) Lipun hinta 10,00 €, sis. väliajalla pullakaffet (maks. 2 lippua/jäsen) Esityksen kesto n. 2 h, sis.väliajan.

"Tää perhone… see o varmaa samaa sukuu ku Pohjoissalme rannas oli vuanna viiskymmentkaks.”

Pansion Perhoset tapahtuu vuonna 1952 ja se kertoo siitä, kuinka turkulaisilla telakoilla valmistuivat viimeiset sotakorvauslaivat, iskelmämusiikki muuttui osaksi arkipäivää, Armi Kuuselasta tuli Miss Universum ja Helsingin Olympialaiset lähestyivät. Tarinaa kertovat telakkatyöläiset Antero ja Eino sekä Anteron vaimo Anja ja karjalan evakko Eila.

Pansion Perhoset tarkastelee lämpimän huumorin ja musiikin keinoin Suomen jälleenrakennusta sodan jälkeen. Laivojen lisäksi suomalaiset jälleenrakensivat kansallisen itsetunnon.

Synopsis

Kesällä 1952 Oy Laivateollisuus Ab:n telakalla rakennetaan viimeisiä sotakorvauslaivoja.

Pansiolainen talkooporukka on saanut valmiiksi työväentalo Pansiolan ja nyt rakennetaan neljääkymmentäseitsemää omakotitaloa.

Antero työskentelee telakalla, hänen vaimonsa Anja hoitaa kotia ja perheen ainokaista, Annelia. Perhe odottaa muuttoa ahtaasta asunnosta oman katon alle.

Anteron työkaveri Eino haaveilee iskelmälaulajan urasta, autosta, banaaneista ja appelsiineista.

Karjalan evakko Eila myy kalaa ja etsii asuntoa. Perhoset ovat kaikkea sitä kevyttä, joka nostaa ihmisen mielen arjen harmaudesta kohti haaveita ja tulevaa.

Ohjaus: Pasi Lappalainen
Käsikirjoitus: Eeva Siivonen

Rooleissa:
Antero – Oskari Ellilä
Eino – Tero-Petri Suovanen
Eila – Heini Vahtera
Anja – Maija Westerholm
Anneli – Aino Tuominen (ääni)
Radiokuuluttaja – Jorma Tuominen (ääni)
Niämiskä – Tuula Amberla (ääni)

Musiikki: Perttu Hemminki, Harri-Tapio Siivonen

 

Ilmoittautumiset 6.8.2019 mennessä toimistolle, susanna.merinen@teollisuus49.fi tai p. 044 518 9449 (ei tekstiviestejä). 

Lisää tietoa esityksestä löytyy täältä:

www.pansionperhoset.fi