Vakuutukset

Liittovakuutus


VAKUUTUSKORTTISI ON JÄSENKORTTISI KÄÄNTÖPUOLELLA

Jäsenetuihin kuuluu vakuutus, joka sisältää vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä korvauksen tapaturmaisesta pysyvästä haitasta.

Jäsen on myös vakuutettu järjestövakuutuksella olleessan liiton järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa.

Lisätietoa täältä.


Tapaturmavakuutus vakuutusyhtiö Turvasta


Teollisuus 49 on ottanut vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen jäsenilleen Turvasta 1.5.2006 alkaen. Vakuutus täydentää Teollisuusliiton yleistä jäsenvakuutusta.

VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ

Vakuutettuina ovat osaston jäsenet. Vakuutus on voimassa vapaa-aikana kaikkialla maailmassa. Vakuutus on toissijainen jäsenten omasta sairauskassasta, lakisääteisistä vakuutuksista ja liiton vakuuksesta saataviin korvauksiin nähden.

MITÄ ON TAPATURMA?

Tapaturma on äkillinen, ulkoinen, ruumiinvamman aiheuttava tapahtuma, joka sattuu vakuutetun tahtomatta.
Tapaturmaksi katsotaan myös lihaksen tai jänteen venähdysvamma, joka on aiheutunut äkillisestä liikkeestä tai voimanponnistuksesta ja jonka pääasiallisena syynä ei ole ollut vakuutetun sairaus tai ruumiinvika. Lisäksi korvauksen edellytyksenä tällaisissa tapauksissa on, että lääkärinhoito aloitetaan viimeistään 14 vuorokauden kuluessa vammautumisesta.
Tapaturmana pidetään myös vakuutetun kaasumyrkytystä, lämpöhalvausta, auringonpistosta, paleltumista tai paineen huomattavasta vaihtelusta syntynyttä vammaa.

MITÄ TAPATURMAVAKUUTUKSESSA EI KORVATA?

Tapaturmavakuutuksesta ei korvata kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa sattuneita tapaturmia. Vakuutuksesta ei myöskään korvata ehdoissa erikseen mainituissa urheilulajeissa tai harrastuksissa sattuneita tapaturmia. Tällaisia ovat muun muassa moottoriurheilu, vuorikiipeily, valtameriveneily, nopeus- ja syöksylasku sekä vastaavat. Normaalissa kuntourheilussa syntyneet vammat ovat korvausten piirissä.
Osaston ottama tapaturmavakuutus ei sisällä tapaturmasta maksettavaa pysyvää haittakorvausta (invaliditeetti) eikä kuolintapauskorvausta. Ne tulevat Metallin yleisen jäsenvakuutuksen perusteella.
Tarkempi tapaturmavakuutuksen sisältö selviää tapaturmavakuutusehdoista, jotka löytyvät osaston kotisivuilta.

KORVAUKSEN HAKEMINEN

Korvauksenhakijan on toimitettava Turvaan kirjallinen selvitys tapaturmasta. Tämän voi tehdä täyttämällä Turvan henkilövahinkoilmoituksen. Turvaan on lisäksi toimitettava tapaturmaa koskeva lääkärinlausunto, alkuperäiset tositteet ja korvauksensaajan maksuosoite.
Vahinkoilmoitukseen on syytä laittaa myös tämän vakuutuksen numero: 553-0304652-8.

LISÄTIEDOT

Lisätietoja osaston tapaturmavakuutuksesta saat Turvan Turun konttorista yhteyspäällikkö Jyri Isotuvalta, puh. 040 759 4130 tai sähköposti jyri.isotupa@turva.fi