Kirjala


TEOLLISUUS 49:N VAPAA-AJANALUE KIRJALA

Teollisuus 49:llä on oma vapaa-ajanalue Ali-Kirjalassa Paraisilla. 48 hehtaarin maa-alue tarjoaa tilaa oleskella, liikkua, majoittua ja viihtyä. Metsää alueella on yli 30 ha. Teollisuus 49 on peruskorjannut ja entisöinyt alueen rakennukset jäsentensä työllistämistyönä. Tilat palvelevat monipuolisesti jäseniä sekä ammattiosaston koulutus-, työpaikka- ja vapaa-ajantoimintaa. 49:läiset voivat varata tiloja myös yksityisiä merkkipäiviä ja juhlatilaisuuksia varten. Puitteet ovat erinomaiset ja alue on käytössä ympäri vuoden!
Kirjalassa on laaja jäsenten suosima matkailuvaunu- ja telttailualue. Näiden lisäksi vuokrattavana on huone-, aitta- ja mökkimajoitusta.
Luonnonkauniilta ranta-alueelta avautuu merinäkymä Vapparin selälle ja yhteys Turun saaristoon sekä yli 100 hehtaarin yhteisiin kalavesiin.
Alue on reippaan pyöräilymatkan päässä Turusta, keskustasta matkaa kertyy 20 km.


HISTORIAN HENKI 

Alun alkaen Östergård jämte Brinka -niminen maatila siirtyi Metalli 49:n (nyk. Teollisuus 49) omistukseen toukokuussa 1972. Tätä ennen maatila oli elänyt parisataavuotisen historiansa ensin osana Westergård-nimistä verotilaa ja sen jälkeen itsenäisenä. Ensimmäiset maininnat rekisterissä näkyvät vuodelta 1781 ja Östergård-Brinka-nimellä vuodelta 1886.
Tilan hirsirakenteinen päärakennus, pihatupa, metsämökki, sauna jne. lienevät peräisin 1880-luvulta. Päärakennuksen kahden tuvan ja keskisalin asuintilat ilmentävät tyypillistä länsirannikon talonpoikaisarkkitehtuuria. Pihatupa ja metsämökki ovat maaseudun rakennushistoriasta tuttuja syytinki- ja päiväläistorppia.
Teollisuus 49 on pyrkinyt rakennusten peruskorjauksessa säilyttämään alueen historiallisen ilmeen ja yhdistämään vuosisataiseen maaseutuidylliin nykyajan ihmisten virkistys- ja ulkoilutarpeet - luontoa suojellen. Aurinkoisen pihapiirin juhannusruusut, rehevät sireenit ja muut perinteiset pihakasvit elävät sopusoinnussa pihapolkujen uusien kulkijoiden kanssa.

PALVELUT

MAJOITTUMINEN
- Päärakennus: kolme talviasuttavaa perhehuonetta ympärivuotisessa käytössä (yhteinen wc ja suihkuhuone), maksimissaan 16 henkeä
- Aittarakennus, maksimissaan noin 20 henkeä
- Metsämökki, jossa yöpymistilat neljälle
- Pikkumökki, jossa yöpymistilat kahdelle

PÄÄRAKENNUS
- Koulutus- ja kokoustilat
- TV-huone ja sali
- Yhteiskeittiö
- Ruokailutila

MUUT
- Matkailuvaunu- ja telttailuoleskeluun tarvittavat peruspalvelut: keittiö-, ruokailu-, ja peseytymistilat, vaunusähkö ja jätehuolto
- Vessat ja suihkut erillisessä huoltorakennuksessa
- Puulämmitteisen saunan käyttömahdollisuus
- Erillinen lukittava varastotila arvokkaimmille tavaroille
- Pihapiirissä on grillikatos, lasten leikkikenttä, tanssi- ja esiintymislava
- Kalastusoikeus yhteisiin kalavesiin on vain Teollisuus 49:n jäsenillä. Kalastusalueesta on saatavilla erillisiä karttoja.


AJO-OHJE

Kirjalaan on Turusta matkaa noin 20 kilometriä. Käänny Kaarinasta Paraisille päin. Muutama kilometri Kirjalansalmen sillan jälkeen nopeusrajoitus laskee 60 km/h. Käänny oikealle (Turusta päin tultaessa) tienhaarasta, jossa lukee Neder-kirjala/ Metalli 49:n vapaa-ajankeskus (mustapohjainen viitta). Aja hiekkatien loppuun, näet keltaisen kartanorakennuksen vasemmalla puolella tietä. Olet perillä!


TERVETULOA VIIHTYMÄÄN!


YHTEYSTIEDOT

Metalli 49:n vapaa-ajan alue Kirjala
Ali-Kirjalantie 284
21610 KIRJALA
Puh. 044 518 9449 (Tuureporinkadun toimisto), 044 518 9452 (Kirjala)

HUOM!

Majoitusvaraukset ja maksut hoituvat osaston toimiston kautta.

Lisätietoa p. 044 518 9449 (vain puhelut)